Slaapstudie

Een slaapstudie wordt meestal gepland i.k.v. het opsporen van een slaap gerelateerde ademhalingsstoornis (voornamelijk obstructief slaapapnoe syndroom).  Andere indicaties zijn o.a. rusteloze benen, zuurstof gebrek tijdens de slaap, abnormale bewegingen tijdens de slaap.

Tijdens de slaapstudie worden de hersengolven gemeten (EEG), de hartslag (EKG), het zuurstof gehalte in het bloed, de ademhaling via borst en buikband, de houding, spieractiviteit  van de tong/kin en benen evenals het snurken. Het kan zijn dat er een video opname gemaakt wordt tijdens de slaap.

Voor een slaapstudie wordt u meestal 1 nacht opgenomen.

U wordt verwacht in de loop van de dag omdat er verschillende electroden dienen aangebracht te worden. Dit geeft tijd om aan de meetapparatuur te wennen voordat u gaat slapen.

U brengt best uw medicatie mee evenals  iets om u te ontspannen. Televisie kijken is mogelijk.  We vragen om op het uur dat U gaat slapen thuis dit ook in het ziekenhuis te doen.

De volgende ochtend kan U het ziekenhuis verlaten.

Het scoren van een slaapstudie is tijdrovend en we vragen dan ook dat U volgens afspraak  uw verwijzende arts contacteert om het resultaat te bespreken.